Sanatçı Enver Yılmaz – Enver Yılmaz Müzik

Enver Yılmaz, (d. 1973, Beğendik, Yavuzeli, Gaziantep, Türkiye), Türk arabesk müzik sanatçı. 9 kardeşten 3. olarak dünyaya gelmiştir. Evli ve 4 çocuk babasıdır. Çok iyi derece de Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Enver Yılmaz Kimdir?

Enver Yılmaz Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde bağlı Beğendik Köyünde 9 kardeşten 3. olarak doğdu. 1986 yılında ilk albümü Gurbet Kuşu ile müzik dünyasına giriş yaptı. Aradan 10 yıl sonra 1998 yılında ikinci albümü Can Çiçeğim albümünü çıkarttı. Bu albüme 2000 yılında ilk klipi olan Can Çiçeğim klipini ve yine aynı yıl içerisinde Haltey klipini çıkarttı. Devamında 2005 yılında Zorunamı Gitti Gardaş ve Allahsız kliplerini çıkartmıştır. 19 yıl sonra kendini Türk halkına adını duyuran Enver Yılmaz 2008 yılının sonlarında Mapushane & Hele Gel albümü ile müzik dünyasında bir çığır açtı.

2012 yılında kurulan Mahkum Yakınları Federasyonu (MAYAD) Kurucu - Genel Başkan, 2015 yılında kurulan Şehit ve Gazi Yardıma Muhtaç Çocuklar Spor Klubü Genel Başkan, 2014 yılında Büyük Birlik Partisi BBP Keçiören Belediyesi Encümenliği, 2019 yılında Büyük Birlik Partisi BBP, Altındağ Belediye Başkan Adayı, 2018 Milliyetçi Hareket Partisi MHP Gaziantep Milletvekili Aday Adaylığı yapmıştır. 2012 yılından itibaren Mahkum Yakınları Federasyonu ve Şehit ve Gazi Yardıma Muhtaç Çocuklar Spor Klübü başkanlığını faal olarak sürdürmektedir. Şuanda stüdyo çalışmaları haricinde Yıldırım Anka Group Holding yönetim kurulu başkanıdır.

Hiç hız kesmeden yoluna devam eden 2009 yılında Mapushane, 2010 yılında ise Hele Gel ve Vurdular Beni Gardaş klipleri ile adından sıkça bahsettirmiştir. Son çıkarttığı albümü Keseyim Kendimi Cano albümü ile müzik dünyasında emin adımlarla ilerlemektedir. 2011 yılında çıkardığı geleceğin yok senin Firar, Kendimi Hiç İyi Hissetmiyorum, Babo, Eyvah, Deli Gibiyim, Kurşuna Gelsin, Öleyim mi Ben, ve bir çok klip ve şarkıları ile adından sıkça bahsettirmiştir. Türkiye'de Fantezi ve Arabesk tarzında bir çok bilinen bestesi olan Enver Yılmaz'ın seslendirmediği ancak Türkiye'de bir çok tanınan sanatçının seslendirmiş olduğu eserleri bilinmektedir. 2008 ve 2010 yılları arasında ise TVT müzik kanalında Enver Yılmaz Show ismi ile bir program yapmıştır. Bu programın ardından Flash TV’de kader mahkûmları için Türkiye’de bir ilk olarak program yapıldı.

Albümler

Klipler

Yaptığı Programlar

  1. 23 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2016.

Enver Yılmaz'ı sosyal medya üzerinden takip etmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Instagram ve Facebook : enveryilmazofficial